Učenje jezika poput glazbe

 

Helen Doron metodu je jezikoslovkinja i učiteljica Helen Doron razvila 1985. godine. Ova jedinstvena metoda dopušta djeci već od samo tri mjeseca da uče engleski na isti način na koji uče materinji jezik - kroz redovito slušanje i poticanje. Helen Doron je dobila inspiraciju za razvijanje svoje metodologije od svoje četverogodišnje kćeri koja je učila sviranje violine prema Suzuki metodi. Dr. Suzuki je svoju metodu nazvao " učenjem poput materinjeg jezika " prema kojem djeca uče svirati violinu kroz slušanje, a ne kroz učenje nota.

Dr. Suzuki je govorio o učenju 'jezika glazbe', Helen je shvatila u čemu je problem kod podučavanja diljem svijeta. U biti su trebali učiti 'glazbu jezika'. Jednako kao što djeca uče materinji jezik tako što čuju riječi, rečenice, pjesme i priče te tako što ih odgajatelji potiču, tako mogu učiti i strani jezik. K tome su metode Glenna Domana i njegovog Instituta za razvoj ljudskih potencijala imali veliki utjecaj na Helen Doron metodu i viđenje djetetovog potencijala.

Danas, Helen Doron English sustav nudi različite tečajeve za djecu od samo 3 mjeseca do trenutka kada napuštaju školu (18 godina u većini zemalja). Milijuni djece naučili su engleski prema ovoj metodi. Helen Doron metoda radi kroz igru, priče, radne bilježnice, kartice za učenje pojmova, originalne pjesme i glazbu koja potiče govorni engleski, izgovor, gramatiku, vokabular te čitanje i pisanje za stariju djecu. Djeca uče brzo, na zabavan i prirodan način te se k tome opušteno pripremaju za međunarodna testiranja znanja engleskog jezika.

Ukoliko želite kupiti primjerak knjige " Music of Language (Glazba jezika)", javite se Vašem Learning centru.